Smått och gott

2011-08-13
22:38:16

Kyckling med rött ris

Kyckling och ris är en praktiskt och god maträtt man kan variera i många olika smaker. På denna tallrik finns ungsstekt kyckling med tomat och lök, rött ris och sallad.

Kycklingen marinerar jag i mild yoghurt och sötsur sås, lägger i en ungsplåt tillsammans med olja, skivad lök och skivad tomat i hög värme tills kycklingen fått fin färg, sedan lägger jag över folie sen får det stå någon timme (vet inte exakt men tills den känns klar).

Det röda riset är vanligt ris, kokat i passerade tomater eller tomatpure.

Lägg olja i kastrullen, i med tomatpuren och fräs en stund, ner med riset och rör runt och tillsätt sedan vatten. Är det jasminris tar man lika mycket ris som vatten och basmati tar man 1.5 glas för varje glas ris...

Ett lite lättare sätt att lyckas direkt är att ta passerad tomat, till oss brukar jag ta ca 2 glas ris, 500gr passerad tomat och 1-1.5 glas vatten.
Använder man passerad tomat kan man lägga i ris, olja och passerad tomat direkt, koka upp o sen tillsätta vattnet. Koka upp och sänk värmen till medel, efter drygt 10 minuter kan man stänga av plattan och låta stå på eftervärme.Smaklig måltid :)

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: