Smått och gott

2013-03-21
00:06:55

Dekoreringstips!

Man äter med ögonen, en tårta och bakelser kan se väldigt exklusiva ut trots att de satts ihop i en väldig fart. Denna tårta tog mig 20 minuter att göra, bottnarna var då redan klara (brukar försöka ha en botten i frysen jämt att ta fram vid behov). Denna i fylld med bananmousse och skivade bananer, täckt med chokladkräm plus nutellagrädde.

Det som gör att tårtan ser lite finare ut är chokladpinnarna som är fästa runt sidorna på tårtan, ofta brukar man sätta dit ett sidenband också för extra fin effekt. Dessa chokladpinnar kan ersättas mot massa olika saker hasselnötsrullar är vanligt och även kitkat, finns många alternativ att snabbt fästa runtom tårtan. Sedan kan man dekorera hur man vill, många fyller med godis men jag valde lite enkelt att lägga jordgubbar i mitten..


2013-03-20
23:54:31

Choklad och apelsintårta

Tänkte dela med mig av fyllningarna i denna tårta då den var väldigt fräsch och god :)

Tårtan består av ljusa bottnar, apelsinkrokantfluff, apelsinmousse, chokladkräm dekorerad med apelsinsmörkräm.


Apelsinkrokantfluff görs dagen innan eller minst sex timmar innan den vispas.
Ta 200 gram Marabou apelsinkrokant, smält i 4 dl grädde på svag värme, ställ kallt över natten. Dagen efter vispas smeten till en fluffig chokladgrädde.

Apelsinmousse är en fräsch mousse som kompletterar choklad väldigt bra.

3 dl vispad grädde
Rivet apelsinskal
Saft från 1 apelsin
Florsocker
1 äggula

Tillsätt apelsinsaft och skal under vispning i grädden, tillsätt äggula och florsocker efter smak och konsistens...

Chokladkräm

5 dl grädde
2 dl kakao
1 dl socker

Vispa ihop.


2013-03-20
15:42:00

Fyllda cupcakes med hallonfrosting

Citron och halloncupcakes

150 g smör
2 dl socker
2 ägg
1/2 dl yoghurt
några droppar citronsaft
3 dl vetemjöl
3 krm bakpulver
rivet citronskal efter smak

Sätt ugnen på 200 grader, smörj eventuella formar. Vispa rumstempererat smör och socker till en porös massa. Tillsätt äggen under kraftig vispning. Tillsätt yoghurt och citronsaft under vispning. Blanda övriga ingredienser och rör till en jämn smet. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 12-16 minuter.

Låt svalna

Gröp ur muffinsen genom att försiktigt göra en grop i mitten, fyll med mosade hallon (saften som blir sparas till frostingen) lägg eventuellt tillbaka lite på hallonen som lock.

Hallonfrosting

200 gr cream cheese
50 gr smör
Saft från hallonen
Florsocker efter smak och konsistens

Vispa rumsvarmt smör, cream cheese och hallonsaften, tillsätt florsocker för bättre och spritsbar konsistens.

Dekorera/spritsa på muffinsen och dekorera med hela hallon !