Smått och gott

2013-05-04
21:51:00

Tomat & auberginegryta

Jag tycker att vi äter alldeles för mycket kött härhemma så jag har planer på att introducera lite vegetarisk mat i huset. Jag själv älskar vegetarisk mat men det kan vara svårt att tillfredsställa de krav man har på smaker utan någon typ av kött.. Denna gryta var otroligt god och smakrik, smakar som vilken irakisk mat som helst!

Du behöver:
2 auberginer
1 lök
200 gr färska champinjoner
1-2 gröna paprikor
2 vitlöksklyftor
5-6 tomater
Tomatpure
1 tsk Oregano
1 tsk Timjan
1 tsk Basilika
Salt & peppar
1/2 tsk Vitpeppar
Olivolja


Börja med att tärna auberginerna och lägg i saltat vatten ca 1 timme

hacka löken och fräs i olja i en gryta tillsammans med den krossade vitlöken. Skär tomaterna i klyftor och tillsätt tillsammans med tomatpuré, örterna (färska är godast men torra går lika bra, tar man färska behövs ca en matsked av dem istället för tesked) salt och peppar. Låt grönsakerna puttra ca 10 min.

Stek under tiden auberginetärningarna i olja i en stekpanna.

skär paprikorna i små tärningar och lägg lök- och tomatblandningen tillsammans med skivade champinjoner.

Låt grönsakerna puttra ca 5 min.

Blanda i auberginerna och låt dra/puttra ett tag

Smaka av med salt och peppar.


Servera med ris :)



Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: