Smått och gott

2013-10-21
15:14:00

"Dressingar" till ris
Ris är ju något man äter i stort sätt varje dag i irakiska familjer och för att klara det så finns det hundratals varianter på hur man gör och vad man blandat i. Allt från kryddor till grönsaker till kött.

Här kommer två vanliga varianter på dressingar som man antingen blandar i eller lägger ovanpå riset som man lagt på ett stort fat. Detta är superenkelt och ger mycket smak!

Mandlar och russindressing

2 msk olja
1 kopp skållade och skalade mandlar
1/2 kopp russin ( gula eller svarta)
1/2 tsk kanel
1/2 tsk sju kryddor

Rosta mandlarna i olja
Tillsätt kryddorna
När de är svagt bruna tillsätt russinen och stek några minuter tills de svällt en aning. 

Denna kan förvaras i kylskåp och värmas när den ska användas.


Shariya/nudeldressing

1 kopp krossad spagetti/nudlar
2-3 msk olja
3/4 kopp kycklingbuljong ( tärning i vatten)

Stek nudlarna/spaghettin ljusbrun, tillsätt kycklingbuljongen och låt nudlarna suga åt sig vätskan

Blanda i ris eller servera ovanpå tillsammans med mandel/russindressingen.

Till biryani blandar jag dessa två och sen ner i biryaniriset.






Kommentar:
#1: meys

Älskar dina recept på irakisk mat! Men på vissa står inga recept..hade varit kul med fler nya :)

Svar: I början av bloggandet tänkte jag bara ha bilder därav inga recept :) är det något särskilt du vill ha annars lägger jag ut eftersom :)
Christine

2014-02-08 @ 14:32:54
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: