Smått och gott

2013-10-18
22:10:32

Sugar cookies


Kakorna: 

  • 14 dl mjöl
  • 1 Msk bakpulver 
  • 450 gr smör
  • 4 dl socker
  • 2 stora ägg
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 tsk salt

  • Vispa socker och smör poröst
    Vispa i ägg 
    Blanda de torra ingredienserna och blanda ihop med resten

    Knåda till en smidig deg, plasta in och låt ligga kallt i ca 1-2 timmar.

    Knåda degen och kabla ut, använd önskad utstickare för att få de formerna du vill ha.

    Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

    Grädda ca 10 min ( beroende på tjocklek) 175 grader. ( de ska bara bli ljusbruna i kanterna).


    Dessa kakor är väldigt goda som de är men också otroligt lätta att dekorera snyggt. Dessa Ovan är dekorerade med royal icing;

    2 äggvitor (ca 60gram)
    400 gram siktad florsocker
    2 tsk citronsaft

    Vispa ihop ingredienserna och tillsätt några droppar önskad färg.

    Börja med att ta undan lite av kristyren att måla konturer på kakorna med, spritsa försiktigt en kant runt hela kakan täck sedan försiktigt med kristyren jag beskrivit här under.

    Kristyren är klar när du får en blank yta ca 10 sekunder efter du dragit en genom den.

    För att få mönster i kakan dela upp kristyren och gör olika färger täck försiktigt
    med en färg och spritsa eller dra tandpetare med en annan. Låt kakorna torka ordentligt innan de läggs i burk eller serveras.

     



    Kommentera inlägget här:
    Namn: Kom ihåg mig?
    Mailadress:  
    Bloggadress:  
    Kommentar: