2012-11-24
21:32:00
Limemousse
Jag använder mig inte av gelatin utan har använt gelesocker eller det vegetariska gelatinet man kan köpa på vissa affärer.
2 dl vispgräde
1 dl
creme fraiche
1 dl matlagningsyoghurt
0.75 dl socker
1 tsk rivet
limeskal
0.5 dl pressad limesaft av ca 2 limefrukter
3
gelatinblad
Blötlägg gelatinet
Vispa grädden lätt
Vispa creme
fraiche, matlagningsyoghurt och socker med elvisp tills allt socker löst
sig
Smält gelatinet i limesaften i en kastrull
Rör snabbt ner det i
yoghurtblandningen och vänd sedan ner grädden
Låt stå och stelna i
kylskåp i ca 1-2 timmar
2 dl vispgräde
1 dl
creme fraiche
1 dl matlagningsyoghurt
0.75 dl socker
1 tsk rivet
limeskal
0.5 dl pressad limesaft av ca 2 limefrukter
3
gelatinblad
Blötlägg gelatinet
Vispa grädden lätt
Vispa creme
fraiche, matlagningsyoghurt och socker med elvisp tills allt socker löst
sig
Smält gelatinet i limesaften i en kastrull
Rör snabbt ner det i
yoghurtblandningen och vänd sedan ner grädden
Låt stå och stelna i
kylskåp i ca 1-2 timmar
Kommentera inlägget här: