2013-03-20
23:54:31
Choklad och apelsintårta
Tänkte dela med mig av fyllningarna i denna tårta då den var väldigt fräsch och god :)
Tårtan består av ljusa bottnar, apelsinkrokantfluff, apelsinmousse, chokladkräm dekorerad med apelsinsmörkräm.
Apelsinkrokantfluff görs dagen innan eller minst sex timmar innan den vispas.
Ta 200 gram Marabou apelsinkrokant, smält i 4 dl grädde på svag värme, ställ kallt över natten. Dagen efter vispas smeten till en fluffig chokladgrädde.
Apelsinmousse är en fräsch mousse som kompletterar choklad väldigt bra.
3 dl vispad grädde
Rivet apelsinskal
Saft från 1 apelsin
Florsocker
1 äggula
Tillsätt apelsinsaft och skal under vispning i grädden, tillsätt äggula och florsocker efter smak och konsistens...
Chokladkräm
5 dl grädde
2 dl kakao
1 dl socker
Vispa ihop.