Smått och gott

2013-03-20
23:54:31

Choklad och apelsintårta

Tänkte dela med mig av fyllningarna i denna tårta då den var väldigt fräsch och god :)

Tårtan består av ljusa bottnar, apelsinkrokantfluff, apelsinmousse, chokladkräm dekorerad med apelsinsmörkräm.


Apelsinkrokantfluff görs dagen innan eller minst sex timmar innan den vispas.
Ta 200 gram Marabou apelsinkrokant, smält i 4 dl grädde på svag värme, ställ kallt över natten. Dagen efter vispas smeten till en fluffig chokladgrädde.

Apelsinmousse är en fräsch mousse som kompletterar choklad väldigt bra.

3 dl vispad grädde
Rivet apelsinskal
Saft från 1 apelsin
Florsocker
1 äggula

Tillsätt apelsinsaft och skal under vispning i grädden, tillsätt äggula och florsocker efter smak och konsistens...

Chokladkräm

5 dl grädde
2 dl kakao
1 dl socker

Vispa ihop.


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: