2014-02-25
23:56:10
Sega chokladmaränger
Enkla och mycket goda maränger!
Choklad:
1,5 dl kakao
1,5 dl socker
1/2 dl vatten
Koka ihop ingredienserna till en seg massa, låt svalna
Maräng:
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Vispa äggvitorna på låg effekt till de skummar, öka sen till högsta effekt och tillsätt socker och vaniljsocker lite i taget. Vispa länge, det tar olika lång tid beroende på maskin/visp men det tar väldigt lång tid så en assistent är att föredra. Marängen är klar när det bildar fasta toppar i den
Rör/droppa ner chokladsmeten.
Spritsa ut fina maränger ELLER klicka ut smeten på bakplåtspapper.
125 grader ca 60 minuter beroende på hur stora marängerna är. Låt dem stå någon timme i ugnen efter den stängts av.
Mycket goda att äta som de är!
Kommentera inlägget här: