Smått och gott

2014-02-25
23:56:10

Sega chokladmaränger
Enkla och mycket goda maränger! 

Choklad:
1,5 dl kakao
1,5 dl socker
1/2 dl vatten

Koka ihop ingredienserna till en seg massa, låt svalna 

Maräng:

4-5 äggvitor
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker

Vispa äggvitorna på låg effekt till de skummar, öka sen till högsta effekt och tillsätt socker och vaniljsocker lite i taget. Vispa länge, det tar olika lång tid beroende på maskin/visp men det tar väldigt lång tid så en assistent är att föredra. Marängen är klar när det bildar fasta toppar i den

Rör/droppa ner chokladsmeten.

Spritsa ut fina maränger ELLER klicka ut smeten på bakplåtspapper.

125 grader ca 60 minuter beroende på hur stora marängerna är. Låt dem stå någon timme i ugnen efter den stängts av.

Mycket goda att äta som de är! 






Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: