2014-02-25
21:53:19
Hallonmousse i chokladformar
Chokladformar
Smält 200 gram av valfri typ av choklad, mörk choklad är godast tycker jag till hallon!
Vill man göra tempererad choklad så ska temperaturen ligga på ca 32 grader för mörk choklad och 30 grader för ljus !
Pensla insidan av antingen engångs eller silikonformar (muffinsstorlek ), låt stelna, pensla igen, fortsätt så 3-4 gånger till den tjocklek du vill ha.
Hallonmousse;
250 gram hallon
3/4- 1 dl gelesocker
3 dl grädde
Koka hallon med lite vatten, mosa under tiden. Pressa genom en fin sil.
Koka upp hallonsaft med gelesocker, ta av från plattan. Låt svalna.
Vispa grädden, vänd ner hallongelen och blanda ordentligt.
Låt stå kallt någon timme.
Spritsa moussen i chokladformarna och dekorera med exempelvis färska hallon, strössel eller kanske färsk mynta
.
Kommentera inlägget här: