2014-03-19
22:02:18
Smarrig citronkaka
150 gram smör
3 ägg
2 dl socker
3/4 dl grädde
Saft och skal från en citron (jag brukar ta mer)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Glasyr:
3 dl florsocker
Ca 3 msk citronsaft
Nedre delen av ugnen 175 grader
ca 30 minuter
Smält smöret låt det svalna lite
Vispa ägg och socker poröst
Vispa försiktigt i grädde, smör, finrivet citronskal och citronsaft
Blanda mjöl och bakpulver och vispa/rör ner i smeten
Smöra en form och använd kokos, ströbröd eller mjöl ( det du tycker om) för att "bröa" formen
Grädda och låt svalna
Glasyr:
Blanda florsocker och saft från citron väl, bred över kakan och dekorer med t ex rivet citronskal, strössel eller något annat du tycker är fint.
Kommentera inlägget här: