Smått och gott

2014-03-19
22:02:18

Smarrig citronkaka
150 gram smör
3 ägg
2 dl socker
3/4 dl grädde
Saft och skal från en citron (jag brukar ta mer)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Glasyr:

3 dl florsocker
Ca 3 msk citronsaft 

Nedre delen av ugnen 175 grader
 ca 30 minuter

Smält smöret låt det svalna lite

Vispa ägg och socker poröst

Vispa försiktigt i grädde, smör, finrivet citronskal och citronsaft

Blanda mjöl och bakpulver och vispa/rör ner i smeten

Smöra en form och använd kokos, ströbröd eller mjöl ( det du tycker om) för att "bröa" formen

Grädda och låt svalna 


Glasyr:

Blanda florsocker och saft från citron väl, bred över kakan och dekorer med t ex rivet citronskal, strössel eller något annat du tycker är fint.




Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: