Smått och gott

2011-08-11
17:27:26

Spenatgryta med ris
Dagens middag blev spenatgryta med ris, en nyttig maträtt min man lärde mig en gång i tiden. Den brukar stå på de flesta irakiskt bord så man kan nog kalla den en irakiskt maträtt.

Till grytan behövs:

lammgrytbitar
lök
hackad spenat
passerad tomat/tomatpure
2-3 limonbasra
salt


Börja med att koka lammköttet tillsammans med vitlök, salt och lagerblad (jag använder tryckkokare och då tar det ca 35 minuter, utan tryckkokare tar det nog uppåt 2(?) timmar.

Fräs löken i olja i en stor gryta, lägg i det färdigkokade lammet och stek på medelvärme en stund. Lägg i spenat, passerad tomat (500gram) och blanda försiktigt, häll i lite av vattnet lammet kokat i.
Dela limonbasra och lägg i dem i grytan. Låt puttra på 1-2 ca 25-30 minuter
Salta efter egen smak

(Oftast brukar det vara exempelvis kikärtor eller blackeye bönor i grytan också)

Servera med ris


Till efterrätt:


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: