Smått och gott

2013-12-07
23:30:03

Bärkaka med choklad
Smeten:

5dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
100 gram smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
200 gram hallon (fungerar med vilka bär som helst)
1 msk mjöl

Blanda mjöl, bakpulver och salt

Vispa rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker krämigt, tillsätt äggen, sedan hälften av mjölet under svag vispning, tillsätt mjölken och sedan resten av mjölet. Blanda väl.

Blanda bären med 1 msk mjöl och vänd sedan ner i smeten

Täck en avlång brödform med bakplåtspapper häll i smeten, jämna till ytan.

Grädda mitt i ugnen ca 50-60 minuter 175grader (kan behöva läggas på folie sista tiden, håll koll så ytan inte bränns.


Chokladglasyren

150gram mörk choklad
1 msk smör
1 dl grädde

Smält chokladen, tillsätt smöret och grädden. Smält ihop försiktigt och låt svalna. 

När kakan svalnat, täck med chokladen eller täck ovansidan och låt försiktigt droppa ner på en del ställen så skapas en snygg sida av rinnande choklad. Det är lättast om kakan är riktigt kall.

Förvara kakan kallt och ta fram 20-30 min innan servering, dekorera med bär precis innan servering ! 







Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: