2013-03-20
15:42:00
Fyllda cupcakes med hallonfrosting
Citron och halloncupcakes
150 g smör
2 dl socker
2 ägg
1/2 dl yoghurt
några droppar citronsaft
3 dl vetemjöl
3 krm bakpulver
rivet citronskal efter smak
Sätt ugnen på 200 grader, smörj eventuella formar. Vispa rumstempererat smör och socker till en porös massa. Tillsätt äggen under kraftig vispning. Tillsätt yoghurt och citronsaft under vispning. Blanda övriga ingredienser och rör till en jämn smet. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 12-16 minuter.
Låt svalna
Gröp ur muffinsen genom att försiktigt göra en grop i mitten, fyll med mosade hallon (saften som blir sparas till frostingen) lägg eventuellt tillbaka lite på hallonen som lock.
Hallonfrosting
200 gr cream cheese
50 gr smör
Saft från hallonen
Florsocker efter smak och konsistens
Vispa rumsvarmt smör, cream cheese och hallonsaften, tillsätt florsocker för bättre och spritsbar konsistens.
Dekorera/spritsa på muffinsen och dekorera med hela hallon !