Smått och gott

2013-03-20
15:42:00

Fyllda cupcakes med hallonfrosting

Citron och halloncupcakes

150 g smör
2 dl socker
2 ägg
1/2 dl yoghurt
några droppar citronsaft
3 dl vetemjöl
3 krm bakpulver
rivet citronskal efter smak

Sätt ugnen på 200 grader, smörj eventuella formar. Vispa rumstempererat smör och socker till en porös massa. Tillsätt äggen under kraftig vispning. Tillsätt yoghurt och citronsaft under vispning. Blanda övriga ingredienser och rör till en jämn smet. Fördela smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 12-16 minuter.

Låt svalna

Gröp ur muffinsen genom att försiktigt göra en grop i mitten, fyll med mosade hallon (saften som blir sparas till frostingen) lägg eventuellt tillbaka lite på hallonen som lock.

Hallonfrosting

200 gr cream cheese
50 gr smör
Saft från hallonen
Florsocker efter smak och konsistens

Vispa rumsvarmt smör, cream cheese och hallonsaften, tillsätt florsocker för bättre och spritsbar konsistens.

Dekorera/spritsa på muffinsen och dekorera med hela hallon !


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: